Site Loader

Pune Guvernul sa conduca desertul Sahara si in 5 ani vei descoperi ca este lipsa de nisip. – Milton Friedman

Cand te simti descurajat si toate problemele te coplesesc, citeste povestirea de mai jos in care se vorbeste despre ce s-ar fi intamplat in zilele noastre daca Noe ar fi incercat sa isi construiasca arca:

“Dumnezeu ii vorbi lui Noe si ii spuse: “In sase luni voi aduce ploaia pana cand pamantul va fi acoperit de apa si oamenii rai vor disparea. As vrea totusi sa salvezi cativa oameni buni, o pereche din fiecare fiinta care traieste pe aceasta planeta. Iti poruncesc sa imi construiesti o arca.” Si, cu o strafulgerare, i-a dat toate detaliile de care avea nevoie sa ii cladeasca arca.

“Am inteles”, a spus Noe, tremurand de frica si orbecaind dupa planuri.

“In sase luni va incepe sa ploua”, a spus Dumnezeu cu o voce puternica. “Si ar fi bine ca arca mea sa fie gata, caci altfel, vei sti cum e sa inoti vreme mai lunga.”

Si au trecut si cele sase luni. Cerurile s-au desfacut si ploaia a inceput sa cada. Dumnezeu l-a vazut pe Noe stand in fata casei sale si lacrimand. Si nici urma de arca.

“Noe”, a strigat Domnul. “Unde e arca mea?” Si un fulger a lovit pamantul exact in locul unde statea Noe.

“Doamne, iarta-ma!”, l-a implorat Noe.”Am facut tot ce-am putut. Dar am avut mari necazuri. Mai intai a trebuit sa obtin autorizatie de constructie pentru proiectul de arca, iar planurile tale nu erau bune. Asa ca am angajat un inginer care sa le refaca. Apoi m-am certat cu toata lumea, daca arca trebuie dotata sau nu cu sistem automat de stingere a incendiilor. Vecinii mei s-au opus, pretinzand ca incalc regulile de urbanism fiindca imi construiesc arca in fata casei, asa ca a trebuit sa obtin o dispensa de la comisia de specialitate de la primarie.

Dupa aceea am intampinat probleme pentru ca nu aveam suficient lemn pentru arca, dat fiind ca sunt interzise taierile, pentru salvarea unei specii de bufnite. A trebuit sa ii conving pe cei de la Departamentul de mediu ca am nevoie de de acel lemn tocmai ca sa salvez bufnitele. Dar nu m-au lasat sa le prind. Asa ca nu vom avea bufnite.

Dupa aceea, tamplarii s-au organizat intr-un sindicat si au intrat in greva. A trebuit sa negociez o intelegere cu Uniunea Sindicatelor inainte  ca cineva sa puna mana pe ferastrau sau pe ciocan. Acum avem saisprezece tamplari pe arca, dar nicio bufnita.

Am inceput dupa aceea sa strang animalele, dar am fost dat in judecata de o asociatie care le protejeaza drepturile. Au avut de obiectat ca iau doar doua din fiecare. Imediat ce am rezolvat cu asta, am primit o notificare de la Agentia de Protectie a Mediului, care m-a instiintat ca nu pot umple arca fara sa completez o declaratie privind impactul pe care potopul il va avea asupra mediului. Nu prea le-a placut ideea ca nu intra in jurisdictia lor ceva desfasurat de o forta suprema. Dupa aceea, Departamentul de inginerie al Armatei a vrut o harta a potopului propus. Le-am trimis globul pamantesc.

Chiar in acest moment incerc sa rezolv o  plangere de la Comisia pentru sanse egale pe piata muncii, legata de numarul de oameni care vor lucra pe arca. Fiscul mi-a evaluat toate bunurile sub pretextul ca incerc sa evit plata impozitelor prin parasirea tarii si am mai primit si o instiintare cum ca trebuie sa platesc niste taxe. Chiar nu cred ca pot termina arca in urmatorii cinci ani!”

Cerul a inceput sa se lumineze dintr-odata. Soarele a inceput sa straluceasca si cerul a fost brazdat de un curcubeu de toata frumusetea. Noe s-a ridicat si a zambit. “Vrei sa spui ca nu vei mai distruge pamantul?”, a intrebat el plin de speranta.

“Nu”, a spus Dumnezeu cu tristete, “guvernul a facut-o deja.””

Poate unii vor spune  ca asa ceva chiar nu ar fi fost posibil, ca cei care conduc nu sunt chiar atat de psiho cucu, dar lumea bolnava in care traim ar trebui sa ne faca sa constientizam ca si asta ar fi fost ceva absolut normal in ziua de astazi si nu ar fi surprins pe nimeni.

Cred ca exista cineva acolo, sus, care ne supravegheaza. Din pacate, este guvernul. – Woody Allen

Sursa text: Uneori castigi, uneori inveti – John C. Maxwell

Corina

Leave a Reply